Logo gemeentenieuwsonline.nl
Wandeling Rijk van Nijmegen. (foto: Natuurmonumenten-Janko van Beek)
Wandeling Rijk van Nijmegen. (foto: Natuurmonumenten-Janko van Beek)

Te voet met de boswachter door het Rijk van Nijmegen

MOLENHOEK - Een hele dag wandelen in het mooiste gebied van Nederland, het Rijk van Nijmegen. Dat kan op zondag 4 oktober. De boswachters hebben twee prachtige routes van 10 en 20 kilometer over de stuwwal bij Molenhoek, Mook en Milsbeek uitgezet.Tel daarbij goed eten bij op en je weet dat je een geweldige dag te wachten staat.

De wandeldag begint op Landgoed Mookerheide met koffie of thee met wat lekkers. Vervolgens loop je door een zeer gevarieerd stuwwallandschap over de Heumense Schans, Mookerschans en Mookerheide naar een mooie plek waar een heerlijk eenvoudige lunch op je staat te wachten. Na de lunchpauze gaat de wandeling bovenlangs de stuwwal weer terug en kun je genieten van vele mooie vergezichten zelfs tot in Duitsland toe! Eenmaal weer aangekomen terug bij het startpunt staat er nog lekkers met koffie of thee op je te wachten. Je kunt dan zeker terugkijken op een schitterende wandeldag met prima verzorging! De hele dag loopt er een boswachter met je mee die onderweg al lopende boeiende informatie kan geven over het gebied, de planten en de dieren.

Door het heuvelachtige terrein is de wandeling alleen geschikt voor wandelaars die goed ter been zijn. Je kunt de wandeldag op 4 oktober starten tussen 9.30 en 10.30 uur. De start is bij Station Mook - Molenhoek. We lopen in kleine groepjes met een rustig wandeltempo. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! Dit kan via natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken naar agenda. Wij volgen bij alle activiteiten de richtlijnen van het RIVM. Door jouw deelname steun je het behoud van Landgoed Mookerheide.

Meer berichten