Jorg Benningshof bekijkt zijn stelling en ziet vooral kansen voor zwart. (foto: Huub Blom)
Jorg Benningshof bekijkt zijn stelling en ziet vooral kansen voor zwart. (foto: Huub Blom)

Veel winstpartijen bij het schaken

Algemeen

MOOK - De derde ronde bij de schaakvereniging Mook kende enkele spannende partijen. Zo speelde Hans van den Ende een goede partij tegen Jorg Benningshof. Maar in tijdnood had Hans geen goed plan om Jorg te verschalken. Het was zelfs Jorg die won. Hij sluit nu, evenals Bas de Blaauw aan bij de top.

Bas strafte elk foutje van Sjim Jonkmans hard af. Henk van Zuijlen kwam een stuk voor, maar de stellling was zo gesloten dat hij lang moest zoeken naar een gaatje in de stelling. Uiteindelijk noteerde hij zijn eerste zege van dit nog prille seizoen. Ook Paul Beurskens en nieuwkomer Michael Voeten hadden deze ronde voor het eerst succes. Piet de Leeuw speelde een goede partij tegen de agressieve speelstijl van Rob Jansen. Piet ving de aanval goed op en bouwde tegelijkertijd een mooie stelling op. Rob kon geen fatsoenlijke zet doen en staakte de strijd. Byron Eekhout maakte met een pion meer tegen Rob Boesten geen vorderingen en hij moest in remise berusten.

Een gelijkspel werd uiteindelijk het resultaat van het topduel Huub Blom tegen Niek van Diepen. Niek kwam een pion voor en de winst leek hem niet te ontgaan. Een onnauwkeurigheid bracht Huub terug in de strijd. Hij nam genoegen met remise, maar de stelling bood hem wel degelijk kansen.

Uitgelicht

Digitale krant