Logo gemeentenieuwsonline.nl

Alzheimercafé Berg en Dal: Communicatie en dementie

GROESBEEK - Mensen met dementie ervaren regelmatig dat een gesprek met hun partner, buur of winkelier niet meer vanzelf spreekt. En wat niet vanzelf gaat, wordt al gauw een ‘probleem’ genoemd. In het komende Alzheimercafé willen we met elkaar verkennen hoe dat ook anders kan.

Bij communicatie gaan we er vaak van uit dat we met elkaar dezelfde wereld delen. Maar is dat wel waar? Kan je er zomaar van uitgaan, dat de wereld die jij ervaart, ook de wereld is zoals de ander die ziet?

We gaan in gesprek met iemand die in een zorginstelling voor ouderen veel ervaring heeft opgedaan met deze vragen. Wat zijn de moeilijkheden én de mogelijkheden van communicatie wanneer dementie in het spel is.

Dit Alzheimer Café vindt plaats op maandag 5 oktober in Gasterij ’t Groeske, Stationsweg 9 in Groesbeek. "Vanwege de Corona-maatregelen is het nodig dat u zich vooraf aanmeldt (liefst per e-mail poortermangerrie@gmail.com ). Er is maar beperkt plaats. Na uw aanmelding ontvangt u bevestiging of anders een plaats op de wachtlijst."

De deur is open vanaf 19.00 uur, start van het programma 19.30 uur. Afsluiting 21.00 uur. Voor een kop koffie wordt gezorgd, maar helaas is een nazit nog niet mogelijk.

Voor aanmelding en meer informatie: Gerrie Poorterman, email: poortermangerrie@gmail.com; 06 44900806.

                                 ////////         EINDE PERSBERICHT ////////

Persbericht gemaakt door

Niko Raaphorst

0640463145

Meer berichten