Deelnemers aan de Kaart en Kompas workshop. (foto: Paul van Dommelen)
Deelnemers aan de Kaart en Kompas workshop. (foto: Paul van Dommelen)

Landschapsparade in Berg en Dal

Algemeen

BERG EN DAL - Op zondag 4 oktober staat het landschap van de heuvelrug centraal vanwege het 50-jarige jubileum van de N-70 route. Door slimme programmering en een goede spreiding van activiteiten kan iedereen veilig deelnemen tussen 10.00 en 17.00 uur.

De festivallocatie landgoed de Holthurnsche Hof biedt voldoende ruimte en de nodige faciliteiten. Vooraf inschrijven is verplicht. Na afloop van de activiteit is er gelegenheid voor een hapje en een drankje terwijl muzikanten mooie liedjes ten gehore brengen.

Programma

De Holthurnsche Hof te Berg en Dal. Je kunt op pad met mensen die met passie kunnen vertellen over de prachtige natuur en de boeiende historie van dit heuvelrijke stukje Nederland. Verhalen over Romeinen, die sporen hebben nagelaten, over de ligging van de eerste dakpannenfabriek in de regio en over loopgraven en schuttersputjes uit de Tweede Wereldoorlog die nu nog zichtbaar zijn. Voor kinderen vanaf acht jaar is speciaal voor deze dag een avontuurlijke fotospeurtocht uitgezet. Jeugdgidsen van het IVN nemen de kinderen onder hun hoede en weten leuke opdrachten om nog meer te ontdekken in het uitdagende bosgebied.

En ben je wel eens verdwaald of de wandelroute kwijtgeraakt en wil je dat niet meer meemaken? Doe dan mee met de SNP-workshop kaart en kompas. Je leert welke kaarten geschikt zijn om te wandelen en je gaat in het terrein zelf aan de slag met het kompas.

Schrijf je in via de website www.landschapsparade.nl.

Uitgelicht

Digitale krant