Opnieuw nederlaag voor De Treffers

GROESBEEK – Wéér ging De Treffers onderuit. En wéér kwam dat, omdat de tegenstander effectiever met de kansen om sprong. De Groesbekers verschenen regelmatig voor het vijandelijk doel, maar wisten niet te scoren. Omdat ASWH dat twee keer wel deed, was de derde nederlaag op rij een feit. Waarmee De Treffers de rode lantaarn vast in handen houdt.

In de tweede minuut al hadden de Groesbekers de score kunnen openen. Boy van de Beek legde bal uit een vrije trap mooi over de verdediging van de tegenstander heen en Bryan Sirvania had in die situatie het leder voor het inschieten. Zijn schot ging voorlangs. Een geblokt schot van Lowie van Zundert na een kwartiertje was een volgend roodzwart wapenfeit. De mannen uit de plaats met de lange naam stelden daar tot dat moment slechts enkele speldenprikjes tegenover. Maar hun eerste gevaarlijke aanval was wél raak. Clarence Bijl legde vanaf de achterlijn de bal terug op Fabian Korporaal , die met een schuiver in de verre hoek doelman Kornelis kansloos liet. Er leek nog niet veel aan de hand, want direct daarna had Lowie van Zundert de gelijkmaker op zijn voet. Zijn inzet ging rakelings naast.

In de 43e minuut leek de verdiende 1-1 dan toch op het scorebord te verschijnen, toen Van Zundert met een handig overstapje Laazizi vrij voor doel zette. Die de bal vervolgens beheerst onder doelman Janssen door schoof. Pas toen ging de vlag van de grensrechter omhoog. Het werd op slag van rust dus niet gelijk, integendeel ASWH maakte er uit een magnifieke vrije trap van Koen Wesdorp zelfs 2-0 van.

Voor De Treffers was het dan ook zaak om in de tweede helft vol op de aanval te gaan. Koen Maertzdorf had voor de aansluiting kunnen en eigenlijk moeten zorgen in de 60e minuut, maar zijn kopbal van dichtbij was alsnog een prooi voor doelman Janssen. En zeven minuten voor tijd had het nog even spannend kunnen worden, maar ook toen wist ASWH met hangen en wurgen het doel schoon te houden. En dus was de 2-0 nederlaag voor De Treffers een feit. Met slechts één punt uit vier wedstrijden beleeft de club een wel bijzonder slechte seizoensstart