Janneke Borghans. (foto: Mette Wiersma)
Janneke Borghans. (foto: Mette Wiersma)

Craniosacraal therapie bij dementie

Zakelijk

MALDEN - Dementie brengt veel stress met zich mee: de onzekerheid en angst rond de diagnose, het steeds minder kunnen volgen van de wereld om je heen, het steeds meer in het verleden gaan leven met alle leuke, maar veelal ook nare herinneringen en emoties van toen… Al deze stress doet veel in een lichaam: het geeft pijnklachten, slaapproblemen, maar vooral onrust. Ook voor de familie.

In haar praktijk in Malden en op (woon)locatie helpt Janneke Borghans mensen met dementie om meer te ontspannen: minder onrust, pijnklachten verminderen en slapen gaat beter. Vooral ook het verwerken en loslaten van onverwerkte emoties over oude herinneringen gaat makkelijker met haar hulp en ondersteuning. Het geeft rust in de chaos van dementie. Dit doet ze met Cranio; dit is een zachte, manuele ontspanningstechniek.

Al ruim tien jaar helpt ze mensen met dementie met hun lichamelijke en emotionele spanningsklachten. Dit doet ze in alle fases van dementie. Ook begeleidt ze hun familie als spanning en verdriet van het zorgen te hoog oplopen.

Janneke Borghans Praktijk voor Craniosacraal Therapie, De Vang 8, Malden, 06 18715763; www.jannekeborghans.nl.

Uitgelicht

Digitale krant