Afbeelding

Wandelen op Woensdag: goed medicijn!

Algemeen

GROESBEEK - Rozita en haar zoon Radman zijn geboren in Iran. In 2015 komen ze naar Nederland. Sinds twee jaar wonen zij in Groesbeek.

In Iran is het voor Rozita en haar zoon om verschillende reden niet meer veilig. Er wordt besloten het land te verlaten. De relatie met haar man is goed, daar is ze van overtuigd. Hij belooft dat hij hen snel zal nareizen. Hij komt niet snel. Komt na jaren en gaat dan zo nu en dan terug om voor zijn zieke vader te zorgen… De relatie bleek anders dan gedacht. Wat het huwelijk betreft leeft haar man volgens regelgeving van de Islam.

Met verdriet en pijn in haar hart zet ze de scheiding in gang. Somber sluipt haar leven binnen, Energie verdwijnt. Depressie op de loer. Maar dan komt zij via Agile Welzijn in contact met Wandelen op Woensdag! Zij wordt een radertje in de organisatie van de wandelclub. Zij heeft weer een doel en leert meer mensen kennen. Dat maakt haar leven leuker, geeft structuur en helpt mee het roer om te zetten. Van lieverlee verdwijnen Verdriet en Somberheid. Energie, Positief en Levenslust krijgen meer ruimte. Ze is vrolijker en gaat steeds beter Nederlands begrijpen en spreken. Beetje verlegen lachend zegt ze: “Wandelen is een goed medicijn. Echt. Goed voor lichaam en goed voor geest. Ook voor meer Nederlands leren en voor nieuwe contacten. Ja, Groesbeek is mooi. Fijne plek voor wonen en mooie plek voor wandelen. Ga jij ook mee?”

Wandelen op woensdag in Groesbeek. Meerculturenwandeling. Voor iedereen die van wandelen houdt. De start is om 10.00 uur vanaf Take a Break, Hoflaan 1a. (www.agile-welzijn.nl)

Uitgelicht

Digitale krant