Corona zorgt voor uitdagingen, maar ook voor donaties voor voedselbank Groesbeek

Algemeen

REGIO - De corona-crisis van de afgelopen maanden heeft de voedselbank Groesbeek, die klanten in de gemeenten Heumen en Berg en Dal bedient, de nodige uitdagingen bezorgd.

Veel vrijwilligers, waarvan de voedselbank afhankelijk is om te kunnen functioneren, zijn 70-plus. Zij vallen daarmee binnen de risicogroepen van COVID-19. Meerdere vrijwilligers zijn om die reden tijdelijk gestopt met hun werk. Gelukkig is er de afgelopen periode ook een gestage toestroom van nieuwe vrijwilligers geweest, waardoor het werk niet is stil komen te liggen.

De corona-maatregelen leken aanvankelijk weinig gevolgen te hebben voor de aanvragen bij de voedselbank, maar de laatste tijd doen steeds meer nieuwe klanten een beroep op de voedselbank. Daar tegenover staat een duidelijke toename van het aantal kleine en grotere donaties van particulieren en bedrijven. De recente actie van lokale supermarkten in het verzorgingsgebied leverde daarnaast ruim 2000 artikelen op. Hiervoor is de voedselbank erg dankbaar! Met deze donaties en de ingezamelde artikelen kan de voedselbank alle nieuwe en bestaande klanten wekelijks een gevarieerd en verantwoord voedselpakket blijven geven.

Heeft u mogelijkheden en de wens om de voedselbank Groesbeek e.o. te steunen, dan kan iedere extra donatie goed gebruikt worden. Het rekeningnummer is NL45RABO0129710458 t.n.v. de stichting Voedselbank Groesbeek e.o. onder vermelding 'donatie'.

Heeft u een bedrijf en wilt u de voedselbank in uw eigen regio sponsoren? Dat kan op meerdere manieren, zie www.voedselbankgroesbeek.nl/sponsors.

Uitgelicht

Digitale krant