Logo gemeentenieuwsonline.nl

B-Balloons in Mook vijf jaar

MOOK – Ballonnenwinkel B-Balloons heeft haar 5-jarig jubileum aangetikt. Wat vijf jaar geleden begon vanuit haar kelder is nu een pand van 65m2 geworden aan de Rijksweg 106 in Mook.

“Ik ben hier zo ontzettend blij mee”, vertelt eigenaresse Birgit Bourgonje. “Dit was namelijk vroeger onze supermarkt Poelen waar ik het brood kocht voor ons thuis en nu sta ik er zelf mijn eigen brood te verdienen.”

Het motto van deze gespecialiseerde ballonnenwinkel is ‘Decoreer je mooiste momenten met ballonnen’. “Ik heb echt zo’n mooi beroep en voel mij vaak net een dokter in verband met de geheimhoudingsplicht. Ik weet namelijk al heel vaak het geslacht van het kindje dat nog geboren moet worden, omdat ik dit moet weten voor het maken van een revealballon.
Hetzelfde geldt voor een huwelijksaanzoek of een opdracht van Make a Wish.”
Het assortiment in de winkel is sinds kort uitgebreid met relatiegeschenken, cadeautjes, kaarten en ballonnen verstuur dozen.

Het beroep van Birgit heeft ook een keerzijde; zo moet zij ook vele ballonnen
maken voor een waardig afscheid, te denken valt aan heliumballonnen of -trossen voor naast de kist met een laatste groet. “Ik weet wat deze ballonnen doen, daar mijn winkel voortkomt uit mijn eigen verdriet, het verlies van mijn eerst zoontje nu twintig jaar geleden. Elk jaar op zijn sterfdag laten zijn twee broertjes en ik één (biologisch-afbreekbare) ballon op.”

Inmiddels heeft B-Balloons ook drie servicepunten in de regio:
Conceptstore Oeii in Groesbeek, in Millingen en sinds kort ook in Wijchen.
“Daar zijn alleen folieballonnen en trosjes heliumballonnen verkrijgbaar.”
Voor de ballondecoratiestukken moet men toch bij Birgit in Mook zijn.

B-Balloons heeft nu ook een prijsvraag. Check de instagram/facebook pagina van B-Balloons om hieraan mee te kunnen doen.
Wie weet win jij zo’n mooi cijfer/decoratiestuk.
Meer informatie staat op: www.b-balloons.nl.

Meer berichten