Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Joop Verstraaten)</p>

(foto: Joop Verstraaten)

(Foto: Joop Verstraaten)

Verbod Avonturenbos massaal genegeerd

GROESBEEK – Het Avonturenbos dat door diverse hekken met borden was afgesloten in verband met de corona maatregelen omdat er veel te veel bezoekers waren.

In samenspraak met Staatsbosbeheer, gemeente Berg en Dal en beheerder van het Avonturenbos werd vrijdag 6 november het Avonturenbos gesloten vanwege de drukte en het gevaar van corona besmetting. Direct werden er borden rondom het Avonturenbos geplaatst met borden erop met als tekst 'Avonturenbos afgesloten in verband met corona maatregelen'.

Volgens buurtbewoners werd het verbod zaterdag massaal genegeerd door ouders met kinderen. Parkeerplaatsen in de omgeving van het Avonturenbos waren er nauwelijks meer te vinden. Ook zondag gingen volgens de buurtbewoners massaal naar het Avonturenbos, ondanks dat het verboden was. Omdat de pretparken en dierentuinen gesloten zijn, is dit volgens de buurt een goedkoop alternatief. Toen de politie zaterdagmiddag op verzoek van buurtbewoners ging kijken waren er nog maar slechts 25 personen rondom het Avonturenbos aanwezig. Er zijn geen verbalen uitgereikt omdat volgens de politie niet verboden is om in het bos te lopen.

Meer berichten