Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(eigen foto)</p>

(eigen foto)

(Foto: Eigen Foto)

William Smulders staat met ‘A Rainy Night ‘ in de Gelderse Top 100

GROESBEEK – William Smulders is autodidact. Toen hij zes jaar was kreeg hij een cassettebandje met de jaren ’50 muziek. De muziek greep hem zo dat hij daarna nog maar één ding wilde; gitaar spelen.

Uren bracht hij door met luisteren, naspelen en weer terugspoelen. De schuur werd omgebouwd tot studio en op zijn 13e trad hij voor het eerst op voor publiek. Vele optredens volgden in jongerencentra, muziekcafés, festivals en poppodia. In de daarop volgende jaren ontmoet William steeds meer muzikanten, waarmee hij repeteert en optreedt.

Tijdens een van zijn optredens wordt hij benaderd door een medewerker van de Nederlandse zorginstelling Pluryn. Dat leidt ertoe dat William naast rasartiest inmiddels twintig jaar muziekdocent is voor mensen met een lichamelijke beperking. Daarnaast runt hij een eigen gitaarpraktijk waarin hij les geeft aan beginnende tot gevorderde gitaristen.


Internationale successen
Om inspiratie op te doen, reist William in de loop der jaren af naar Memphis, Nashville en New Orleans. In 2002 speelt hij in café van BB-King Blues Club & Grill. Ook treedt hij een aantal malen op met Wanda Jackson. In 2009 neemt William samen met haar twee duetten op: 'Let’s Have A Party' en “'Tunnel Of Love'. Deze verschijnen op zijn cd-single 'Whiskey Song'. In 2010 treedt William op met Chris Montez en in 2011 volgt zijn tweede cd waarop twee nummers staan die hij opneemt met LindaGail Lewis, de zus van Jerry Lee Lewis.


Hoogtepunten
William stond eerder op het hoofdpodium van de Nijmeegse Zomerfeesten, Top 2000 in Arnhem , Jazz in Duketown in Den Bosch, Geldredome in Arnhem, Paradiso Amsterdam en Roll ‘n ‘Roll Street op Terschelling. In 2016 speelde William op de middenstip bij PSV die Landskampioen was geworden.
Ook was hij te horen en te zien op radio en tv; radioprogramma Cappuccino, Giel Beelen, Radio en TV Gelderland, Radio 5, Radio NL, De Tros Sterren Top 20, Tineke de Nooij, Omroep Max, Afsluiting 4-daagse programma Nijmegen op SBS6 TV. Daarnaast componeerde hij de leader van een RV-programma van TV Gelderland. En nu staat hij in de Gelderse Top 100 met zijn lied ‘A Rainy Night'.

Meer berichten