Het poëziecentrum blijft actief in coronatijd
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Meja Spaargaren &eacute;&eacute;n van de wandelgidsen van het PcN. (foto: Liesbeth Ulijn)</p>

Meja Spaargaren één van de wandelgidsen van het PcN. (foto: Liesbeth Ulijn)

(Foto: Liesbeth Ulijn)

Het poëziecentrum blijft actief in coronatijd

NIJMEGEN - In deze tijd van afgelastingen een licht(gev)end bericht: Het Poëziecentrum verzorgt na de 19e weer de maandelijkse Lunchpauze, mét een extra tweede aflevering én de poëziewandeling door de Benedenstad.

Tijdens de Lunch Pauze Poëzie bespreekt Wim van Til met u de bundels die in de afgelopen maand bij het Poëziecentrum, gevestigd achter in de bibliotheek Marienburg in de collectie zijn opgenomen. Op 28 november komen in een extra Lunchpauze poëzie twee (Arnhemse) dichters en hun onlangs verschenen bundels centraal te staan: Estelle Boelsma gaf ‘Kore’ uit bij Uitgeverij De Kaneelfabriek en Menno Wieringa publiceerde ‘realiteitsreparaties’ bij Uitgeverij crU.


Op 21 november komt een aantal andere bundels aan bod.
Aanvang 12.00 uur; er kunnen per keer maximaal twaalf personen aanschuiven. De entree is vijf euro. Het entreebewijs is een korting bon voor de Tekoopkast van het PcN.

Op 21 november wandelt Meja Spaargaren met u langs poëzie. U wandelt met de gids door de Benedenstad langs historische plekken waar dichters inspiratie vonden voor een gedicht. Bijv. langs het onlangs onthulde literaire baken ‘Oude huizen aan de Kade’ van Augusta Peaux uit 1926… Over de plekken hoort u achtergrondinformatie.


Voor de wandeling staat de gids buiten vóór de bibliotheek klaar om met u te wandelen. Aanmelden 24 uur te voren via 06 53856040 of poëziecentrumnederland@gmail.com, u verneemt dan onze coronaregels.
Kosten tien euro (inclusief gids, route en gedichtenbundel).

Meer berichten