Jack Thewessem en Corry Thewessem van der Beek al 65 jaar bij elkaar
Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Familie album

Jack Thewessem en Corry Thewessem van der Beek al 65 jaar bij elkaar

Jack Thewessem en Corry Thewessem van der Beek al 65 jaar bij elkaar

Foto: Familie album

GROESBEEK – Het is nu al 65 jaar geleden dat Jack Thewessem (84) en Corry Van der Beek (85) elkaar leerden kennen tijdens een dansavond in het Zuid-Limburgse Geulle. Jack kwam uit een gezin van 11 kinderen in Stein en Corry uit een gezin van 4 kinderen in Meerssen en later Eijsden. Ze leerden elkaar kennen door wederzijdse vrienden. Het verliefd stel heeft 5 jaar verkering gehad voor ze op 18 november 1960 voor de wet trouwden. In die periode moest Jack nog in dienst en volgde zijn leraren opleiding, nadat hij bij de Staatsmijnen was begonnen. Corry werkte als verkoopster in een boutique.
Jack haalde zijn bevoegdheden, werd leraar machinebankwerken en ze verhuisden naar Groesbeek. Jack werd daar directeur van de LTS en daarmee tevens adjunct-directeur van de Scholengemeenschap. Die functie heeft Jack tot zijn pensioen in 1994 bekleed. Zo heeft hij verschillende generaties Groesbekers voorbij zien komen. Het stel kreeg 1 zoon en 3 kleinkinderen die momenteel woonachtig zijn in Hilversum.
Corry heeft bijna 40 jaar de collecte voor de hartstichting in Groesbeek georganiseerd en gecoördineerd. Daarnaast was ze actief binnen de parochie Cosmas en Damianus waar ze samen met Jack (en een aantal andere vrijwilligers) de parochieblaadjes maakte en vouwde. Jarenlang deed Jack daarnaast ook de ledenadministratie van de parochie. Corry is nog steeds actief met de vriendinnenclub op de woensdagochtend terwijl Jack vitaal blijft bij de ouderen sportclub. Ook hun tuin mag er zijn dat doen ze ook samen, evenals puzzelen. Enkele weken geleden bleken beiden – ondanks extreme voorzorgsmaatregelen – besmet te zijn met het coronavirus. Daarvan zijn ze inmiddels weer goed hersteld. Mede met dank aan de buren die boodschappen hebben gedaan en op ze gelet hebben. Ze missen wel de sociale contacten en vooral hun 3 kleinkinderen die niet verder komen dan de oprit bij hun woning aan de Paulus Potterweg in Groesbeek. Woensdag 18 november zal het feest dan ook in hele kleine kring gevierd gaan worden.

Meer berichten