(foto: Peter Mak)
(foto: Peter Mak) Foto: Peter Mak

Leerlingen Adalbertschool planten struiken op De Zandberg in Mook

Algemeen

MOOK – Leerlingen van de groepen 6 en 8 en 5 en 7 van de Adalbertschool in Mook hebben dinsdagmorgen en -middag de handen uit de mouwen gestoken met het planten van tweehonderd inheemse struiken op de Zandberg in Mook.

Het planten ervan is op verzoek van stichting MTB Routenetwerk Rijk van Nijmegen die verantwoordelijk is voor de aanleg en onderhoud van de nieuwe mountainbikeroutes inclusief de jumplines op de Zandberg in Mook. Op De Zandberg worden paden voor de mountainbikesport gerealiseerd. Om de paden aan te kunnen leggen moesten eerst veldjes met sleedoorn worden verwijderd van De Zandberg. Met Bodemzorg Limburg is afgesproken dat dit gecompenseerd gaat worden door meerdere soorten inheemse struiken terug te plaatsen naast de paden. Volgens de stichting is het van belang dat de Zandberg en de nieuwe MTB – route niet alleen een aanwinst is voor de mountainbikers maar ook voor de lokale bevolking, de jeugd en de middenstand. Naast de struikenplantdag worden ook picknick plekken gerealiseerd vanwaar men kan genieten van het uitzicht en de activiteiten.

Dinsdag werden de eerste 200 inheemse struiken gezet van vijftien5 verschillende soorten, volgende week worden er nog eens 300 struiken gezet. Als dank voor het zetten van de struiken krijgen de kinderen als de Zandberg officieel geopend is, een fietsclinic aanbieden die door ervaren trainers zullen worden begeleid. Volgens Peter Mak van de stichting vergroten de struiken de biodiversiteit en verrijken de flora en fauna.

Uitgelicht

Digitale krant