Kerk de Horst alsnog in handen van Pieter Spierings
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Joop Verstraaten)</p>

(foto: Joop Verstraaten)

(Foto: Joop Vexrstraaten)

Kerk de Horst alsnog in handen van Pieter Spierings

DE HORST – Het kerkbestuur van de parochie Cosmas en Damianus Groesbeek heeft bekendgemaakt dat de Nijmegenaar Piet Spierings vanaf dinsdag 15 december eigenaar is geworden van de kerk van het Goddelijk Hart van Jezus aan de Ketelstraat in De Horst.

Naast het kerkbestuur is ook het Bisdom akkoord gegaan met de verkoop aan Spierings. Voor de kerk werd al vanaf 2004 een nieuwe eigenaar en nieuwe bestemming gezocht. Bierbrouwerij D’n Drul en brouwerij Stollenberg hadden interesse in de kerk en kregen van de bevolking van De Horst ook groen licht. Maar helaas bleek dat niet haalbaar te zijn, gezien de eisen die monumentenzorg aan de komst van de brouwerij in de kerk stelde.

Toen kwam Pieter Spierings – de succesvolle Nijmeegse ondernemer – die ruim ervaring heeft met het restaureren en herbestemmen van monumenten en kerkelijke gebouwen in beeld om de kerk te kopen. Spierings wil in het kerkgebouw een aantal van zijn bedrijfsactiviteiten onderbrengen. Ook zullen er ruimtes gecreëerd worden voor de ontwikkeling en clean oomproductie van medische hulpmiddelen. Gaande dit proces diende zich ook projectontwikkelaar Harold Bons aan die van de kerk een gemeenschapshuis (De Slenk) wilde maken. Echter tot een daadwerkelijk bod van Bons is het echter nooit gekomen. Ondertussen ging de verloedering van de kerk door en was Spierings de enige partij die bereid en in staat was de kerk te kopen en die met een bestemmingsvoorstel kwam dat recht doet aan de emotionele waarde die het gebouw voor het kerkdorp de Horst heeft.

Voorlichtingsbijeenkomst voor bewoners
Zodra de coronamaatregelen het toelaten zullen parochiebestuur en Spierings samen een voorlichtingsbijeenkomst houden voor bewoners dat plaats zal vinden in de kerk. Daarnaast zal in het voorjaar van 2021 in het kerkgebouw nog een laatste afscheidsdienst worden gehouden.

Meer berichten