Voedselbank uit de brand

Algemeen

GROESBEEK - Begin december heeft in dit blad een artikel gestaan over de financiële situatie van de Voedselbank Groesbeek e.o. Deze was nijpend geworden doordat er huur betaald moest gaan worden voor het pand waar de voedselbank begin 2021 naartoe verhuist.

De oproep heeft een geweldige respons opgeleverd. Door particulieren is ruim € 15.000 gedoneerd, waarvan ongeveer een kwart via de doneerknop op de website van de voedselbank. Giften van meer dan honderd euro waren geen uitzondering.

Daarnaast hebben enkele bedrijven geld gedoneerd. De grootste daarvan is Faas Commerce bv, een Internetwinkel in Heumen. Directeur Elia van de Bovenkamp heeft samen met zijn vader, die vrijwilliger is bij de voedselbank, toegezegd om drie jaar lang de kale huur te betalen.

Als gevolg van deze hartverwarmende respons hoeft de voedselbank zich geen zorgen te maken over het nakomen van het vijfjaars huurcontract en de bijbehorende energielasten. De voedselbank beschikt niet over de adressen van alle gevers en wil daarom langs deze weg iedereen die heeft gedoneerd, hartelijk bedanken voor zijn of haar steun.

Uitgelicht

Digitale krant