Millingerwaard neusje van de zalm?
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Peter Hendriks)</p>

(foto: Peter Hendriks)

(Foto: Peter Hendriks)

Millingerwaard neusje van de zalm?

MILLINGEN – De klus van vele jaren ‘ontgronding Millingerwaard' is nagenoeg afgerond. Momenteel is men druk bezig om de grote stalen ontzandingsinstallatie met behulp van een grote kraan te ontmantelen. Deze ontmanteling kan enige weken in beslag nemen.

In ieder geval is de polder af van de vele vrachtwagens die dagelijks door de polder reden om het zand af te voeren. Als alles is ontmanteld, zal het natuurgebied verder worden ingericht om het voor de wandelaars nog aantrekkelijker te maken. Inmiddels is Staatsbosbeheer met het inrichtingsplan druk aan de slag, dan pas zal duidelijk zijn of er een eiland in het natuurgebied zal worden gerealiseerd.

In ieder geval wordt het eind van dit jaar de Millingerwaard een neusje van de zalm voor zowel wandelaars als natuurliefhebbers. Zij kunnen hun hart ophalen aan de diverse nieuwe planten en paddenstoelen. Ongetwijfeld kunnen vogelaars genieten van de bijzondere vogels die de Millingerwaard ook zullen gaan ontdekken. De runderen en paarden kunnen zich tegoed doen aan de begroeiing en zorgen ervoor dat die laag blijft. Ook de bevers zullen dit natuurgebied zien als hun thuisbasis. Al met al Millingerwaard wordt een natuurgebied om trots op te zijn.

Meer berichten