De Ooijpolder is graffitispuiter zat
Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Peter Hendriks)</p>

(foto: Peter Hendriks)

(Foto: Peter Hendriks)

De Ooijpolder is graffitispuiter zat

OOIJ – Niet alleen de politie en de bevolking van de Ooijpolder maar ook de gemeente Berg en Dal is de graffiti spuiter meer dan zat. Sinds juni afgelopen jaar heeft de spuitbus vandaal vrijwel wekelijks actief en heeft inmiddels al voor enkele duizenden euro’s schade aangericht.

De bevolking van de Ooijpolder denkt dat het om meer personen gaat maar daar is de politie niet van overtuigd. Volgens de politie gaat het echter om slechts één persoon die zich vermoedelijk met een fiets voortbeweegt en de spuitbussen in een fietstas heeft verstopt. Voor de graffitispuiter is niets veilig: beelden, wegen, bankjes, fietspaden, verkeersborden, bruggetjes en zelfs monumenten zoals het het beeld 'Gevormd door het water' op de Erlecomsedam op de dijk bij de Ooij, gemaakt door kunstenares Pauline Lutters in 1997. (zie foto).

Bij de politie zijn al diverse aangiftes binnengekomen, maar van de dader ontbreekt nog elk spoor ondanks het feit dat de politie laat weten dat ze iemand op het oog hebben. Ook stichting Thornse Molen heeft al negenhonderd euro schade geleden aan de vernielde informatiepanelen. Ook zij hopen dat de dader snel gepakt wordt. Dan wordt de aangerichte schade op de dader kan worden verhaald. De politie verzoekt de inwoners van de Ooijpolder hun ogen de kost te geven in de hoop de dader zo snel mogelijk in de kraag te kunnen pakken.

Meer berichten