Afbeelding

Petitie voor Dorpsdichter gemeente Heumen succesvol

Algemeen

HEUMEN - De petitie voor de opvolging van dorpsdichter Marjolein Pieks en wel door Thijs Kersten is succesvol. Bijna 300 mensen uit de gemeente Heumen en erbuiten steunden de petitie. Tevens diende zich naar aanleiding van de petitie een nieuwe projectgroep aan als opvolger van de groep die zichzelf eind 2020 heeft opgeheven. Doelstelling van de nieuwe projectgroep is onder andere de continuïteit van het dorpsdichterschap in Heumen te garanderen.


De petitie is begin januari gestart door M&M PoëziePromotors (Marjolein Pieks en communicatiespecialist MariannA Bakker). De landelijke stichting Stadspoëzie steunde vanaf het begin hun voorstel en staat achter Thijs als nieuwe dorpsdichter. De projectgroep steunt tevens het advies van M&M en kan formeel de nieuwe dichter aanreiken aan de gemeente om te verwelkomen.


Poëzieweek 2021 met nieuwe dorpsdichter voor gemeente Heumen? Zoals het er nu uitziet, heeft de gemeente Heumen in Poëzieweek 2021 Thijs Kersten (18) als opvolger voor dorpsdichter Marjolein Pieks. Om dit voor elkaar te krijgen hebben Pieks en Bakker flink gestreden voor de petitie en publiciteit in meerdere media waaronder ook op Facebook. Zij hebben er samen met alle ondertekenaars, stichting Stadspoëzie, de projectgroep en alle betrokken partijen vertrouwen in dat het jonge schrijftalent en voordrachtskunstenaar Thijs Kersten als dorpsdichter kernachtig gaat verwoorden wat er in de dorpen van de gemeente Heumen leeft.

Uitgelicht

Digitale krant