Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Joop Verstraaten)</p>

(foto: Joop Verstraaten)

(Foto: Joop Verstraaten)

Leden ‘Trek Mar Dûr’ krijgen carnavalspakketje uit eigen pot

GROESBEEK – De tien leden van de Groesbeekse carnavalsvereniging ‘Trek Mar Dûr' hebben zaterdagmiddag 6 februari een carnavalspakketje thuisbezorgd gekregen om toch nog een beetje een carnavalsgevoel te krijgen.

In het begin van de lockdown hadden twee leden al een kwis georganiseerd waarmee leuke prijzen in de wacht te slepen waren. Voor de kerstdagen kregen ze allemaal een verrassingstasje en nu dacht Ruud Willems 'met carnaval hoort ook een verrassing vooral nu in de coronatijd'.

In de carnavalstasjes zat een carnavalsvlag van het Keulen van Gelderland, een raamsticker van de carnaval, diverse flesjes snaps alsmede een Oud-Hollandse tegel met de tekst ‘Wej Gruusbekse zien en volluk appot, mar de carnaval zit iens ons hoart. Met dit teske ien ollie huus, hedde gillie toch en bietje carnaval thuus'. Normaliter gaat de pot van de carnavalsclub op aan materialen voor het idee voor de carnavalsoptocht, de nodige biertjes en uit eten. Dit gebaar werd door alle leden met dank in ontvangst genomen aan de voordeur en op 1,5 meter afstand.
Een van de eersten, die zo’n carnavalspakketje in ontvangst mocht nemen, was Roel Wijers.

Meer berichten