Landschapshal & Dierenverblijf van Helicon MBO Nijmegen. (foto: Helicon)
Landschapshal & Dierenverblijf van Helicon MBO Nijmegen. (foto: Helicon)

Helicon MBO Nijmegen en Velp bieden coronaproof rondleidingen aan op school

Zakelijk

NIJMEGEN - Om de juiste studiekeuze te kunnen maken, is het voor veel studiekiezers belangrijk om sfeer te proeven op een school. Een periode kon dit niet. Helicon MBO Nijmegen en Velp spelen nu in op de versoepelingen in het mbo door studiekiezers coronaproof te verwelkomen op school. Om dit veilig aan te bieden, zijn er persoonlijke rondleidingen op school.



Op dinsdag 16 en donderdag 25 maart opent Helicon MBO Nijmegen haar deuren, op donderdag 18 en dinsdag 23 maart Helicon MBO Velp. “Veel studiekiezers vinden het fijn om, voordat ze hun definitieve studiekeuze maken, te weten waar ze terechtkomen”, vertelt Arjen Jaarsma, directeur van Helicon MBO Nijmegen en Velp.

Hoe ziet de school en de omgeving eruit? In wat voor lokalen krijg ik les en waar houd ik straks pauze? Om die vragen te beantwoorden kunnen studiekiezers langskomen op de scholen. “Dit jaar is dat niet mogelijk in grote aantallen, daarom verzorgen we persoonlijke rondleidingen. De docent vertelt de studiekiezer over de opleiding en laat de algemene ruimtes van de school zien. Vervolgens laat een student van de opleiding de belangrijkste praktijkruimte(s) van de opleiding zien. Waar we het meest trots op zijn, onze Landschapshal en het Dierenverblijf in Nijmegen en het landgoed in Velp, willen we ook graag laten zien. Zo krijgt een studiekiezer een volledig beeld van de opleiding én school”, zegt Jaarsma. Bezoekers melden zich vooraf voor een bepaald tijdstip aan, dit kan via opendagen.helicon.nl.

Uitgelicht

Digitale krant