Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Mountainbikers. (foto: Natuurmonumenten)</p>

Mountainbikers. (foto: Natuurmonumenten)

(Foto: Natuurmonumenten )

Geen mountainbikers meer op de Sint-Jansberg Natuur en recreatie gaan hand in hand

MOOK - Wandelen, fietsen, hardlopen, spelen en mountainbiken. We zoeken voor heel veel recreatievormen naar een plekje in de natuur. Dat is niet altijd makkelijk. Natuurmonumenten probeert de verschillende vormen van recreatief medegebruik zo goed mogelijk te scheiden in haar gebieden door te zoneren. "Daarbij letten we allereerst op de kwetsbare natuur en daarna kijken we welke recreatie waar het beste past én waar het niet mogelijk is."


In het Rijk van Nijmegen loopt al enkele jaren het project om de mountainbikers en de wandelaars van elkaar te scheiden. Dat is de reden dat mountainbikeroute niet langer voert over het kwetsbare gebied Sint-Jansberg. Ook op de Mookerheide wordt de route verlegd. Er ligt straks een mountainbike-route om de Sint-Jansberg heen, zodat er wel gefietst kan worden. De aangepaste route op de Mookerheide is in maart gereed.

"Tot slot willen we benadrukken dat we als Natuurmonumenten de natuur voorop stellen, maar geen pasklare oplossing hebben voor de drukte in de gebieden op het moment. Hopelijk neemt de grote druk op de gebieden af als het coronavirus op zijn retour is. Wij monitoren of de aanpassingen van de mountainbikeroute en komst van het mountainbikepark in voldoende mate bijdragen aan het scheiden van de recreatiedruk op de Mookerheide en de Sint-Jansberg. Op de website van stichting MTB Routenetwerk Rijk van Nijmegen staat ook nog een artikel over de regels die er mountainbiken verbonden zijn."

Meer berichten