Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Paaskaars in katholieke kerk Groesbeek. (foto: Parochie Groesbeek)</p>

Paaskaars in katholieke kerk Groesbeek. (foto: Parochie Groesbeek)

(Foto: Parochie Groesbeek)

Paaswakes in Groesbeek/Breedeweg

GROESBEEK - Door het verschuiven van de avondklok kunnen de Paaswakes in Groesbeek en Breedeweg op zaterdag 3 april toch ’s avonds gehouden worden.

Dit betekent dat de Paaswake (gezinsviering) in de Cosmas en Damianuskerk in Groesbeek om 18.30 uur is, en de Paaswake in de Antoniuskerk in Breedeweg om 20.30 uur. De drie pastores zullen samen voorgaan.

Aan het begin van de vieringen wordt het Paasvuur ontstoken en gezegend. Daarna wordt de brandende paaskaars plechtig binnengedragen, als symbool van het Licht dat Jezus Christus in de wereld heeft gebracht, het Licht dat de duisternis in het aardse leven verdrijft.

De kaarsjes die de kerkgangers krijgen, worden aangelicht met het Licht van de paaskaars. Verder wordt er gebeden, gelezen uit de bijbel en wordt de communie uitgereikt. Ook wordt de doopbelofte opnieuw uitgesproken. Het geheel wordt ondersteund met orgelspel en gezang door cantores.

In verband met de coronaregels dienen kerkgangers zich van tevoren aan te melden bij het secretariaat: par.groesbeek@kpnmail.nl of 024 3971473.

Meer berichten