Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Joop Verstraaten)</p>

(foto: Joop Verstraaten)

(Foto: Joop Verstraaten)

Heilig Hartkerk De Horst definitief aan eredienst onttrokken

GROESBEEK – De Heilig Hartkerk op De Horst – ook wel de witte kerk genoemd – is definitief aan de katholieke eredienst onttrokken.

Zaterdagmorgen om 10.30 uur werd voor de allerlaatste maal in de kerk op De Horst een Heilige mis opgedragen. Tijdens deze Heilige mis werd de historische kerk aan de kerkelijke eredienst onttrokken. Pastoor Alois van Velthoven en pastor Peter Pot gingen in de dienst voor. Ook waren oud-pastoor Jan van Gestel en pastor Jos van Rooij in de kerk aanwezig. Evenals afgevaardigden van schutterij Sint-Hubertus waaronder het Koningspaar, enkele parochianen en de nieuwe eigenaar van de kerk Peter Spierings.

Pastoor Aloys van Velthoven liet in zijn preek weten slapeloze nachten te hebben gehad voor dit moment. Pastor Van Rooij had de herinneringen van de Heilig Hart kerk op een rijtje gezet. Vervolgens haalde schutterij Sint-Hubertus de Sint-Hubertuskaars met de schutterijsymbolen uit het altaar, die vermoedelijk naar het schuttersgebouw werden gebracht. Na kosteres mevrouw Straatman en de vele vrijwilligers bedankt te hebben, werden de kerkelijke relikwieën zoals de paaskaars en de inhoud van het tabernakel uit de kerk gehaald en met een personenauto naar de Cosmas en Damianuskerk aan de Pannenstraat in Groesbeek gebracht.

Meer berichten