Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Maarten Rikken)</p>

(foto: Maarten Rikken)

(Foto: Maarten Rikken)

Groesbeekse carnavalsquiz trekt 175 teams

GROESBEEK – De eerste Groesbeekse carnavalsquiz – als alternatief van het traditionele Schlagerfestival - is een groot succes geworden. De eerste editie heeft liefst 175 teams getrokken, die in de huiskamers de vragen over het reilen en zeilen van het Groesbeeeks carnaval moesten beantwoorden.

De vragen die ze online moesten beantwoorden, kwamen via TV Berg en Dal live de huiskamers binnen. De vragen werden gesteld op een geheime locatie in Beek-Ubbergen. Onder de vragen waren ook enkele historische carnavalsvragen, hoewel de gehele quiz bestemd was voor jong en oud. In totaal waren er zes rondes van tien vragen. Na iedere ronde werd de rondewinnaar bekend gemaakt. Bij de winnaars werd een borrelplank direct thuisbezorgd door café restaurant Pandje 4.

De uiteindelijke winnaar van de eerste Groesbeekse carnavalsquiz is het team van ‘Un Gefoekst Trupke' en kreeg een geldbedrag van 150 euro, beschikbaar gesteld door café-bar De Comm, alsmede de wisseltrofee. Tweede werd ‘Un Poar Moije' en kreeg 100 euro van restaurant De Locomotief. Derde werd ‘Da Hindurt Nie‘ en ging met 75 euro van EigenWeijs aan de haal. Vierde ‘Duut da noow' met 50 euro van café 't Huuske en de vijfde prijs was voor ‘Da Hedde Meij', beschikbaar gesteld door Take a Break. Maarten Rikken van de organisatie was een tevreden man.

Meer berichten