Logo gemeentenieuwsonline.nl

Samenwerking Achilles’29 en Germania: nieuw jeugdplan

GROESBEEK – In het nieuwe en (vernieuwende) jeugdvoetbalplan bij Germania alsmede bij Achilles’29 gaat het erom dat kinderen met plezier beter leren voetvallen en zich sociaal -emotioneel ontwikkelen. Zowel Achilles’29 als Germania zijn verenigingen, waarbij de prestatiesport en breedtesport een even belangrijke rol spelen binnen de vereniging.

Elk jeugdlid is gelijk en wordt gezien. Er wordt geen onderscheid gemaakt in achtergrond, afkomst en religie. Beide jeugdbesturen willen van elke leeftijdsgroep minimaal één team kunnen vormen, waardoor de doorstroming gewaarborgd blijft. Dit plan gaat zich onderscheiden door een professionele organisatie te zijn en gebruik te maken van goed opgeleide trainers. Alle medewerkers en vrijwilligers dienen in het bezit te zijn van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De trainingen worden deels verzorgd door gekwalificeerde trainers die kinderen meer leren dan voetballen alleen. Alle trainers wordt een cursus aangeboden die ze bij de KNVB kunnen volgen. Naast de trainer zal er ook een elftalleider zijn om zo het 4-ogen beleid te waarborgen.

Voor het seizoen 2021 – 2022 kunnen jeugdleden gratis sporten, vooropgesteld dat ze minimaal twee seizoenen lid blijven. Beide verenigingen zien graag dat kinderen doorgroeien en blijven sporten dit wil men doen door: uitdagende trainingen, toernooien, wedstrijden in competitieverband, persoonlijke begeleiding, jaarlijks terugkerende activiteiten en leeftijdsgebonden activiteiten.

Voor meer informatie kan men terecht bij Wilfred Schoonderbeek, 06 10949590 of met Randy van den Broeke, 06 4611710. Zaterdag 29 mei is de bestuurskamer open van 10.00 tot 13.00 uur voor een persoonlijk contact.

Meer berichten