Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Groesbeekse stichting in Tanzania

GROESBEEK/KAHAMA - Een goed doel oprichten in coronatijd – je moet het maar durven. Toch hield een pandemie de in Groesbeek geboren en getogen Marin Hagemans (25) niet tegen om haar droom waar te maken. Samen met een goede vriend uit Tanzania richtte zij in februari dit jaar de Martus Foundation op.

Met deze stichting willen zij bijdragen aan de zorgverlening in het land. ‘Nadat ik in 2017 in Tanzania enkele weken vrijwilligerswerk had gedaan in een ziekenhuis, wist ik dat dit avontuur nog lang niet was afgelopen’, vertelt Marin. Sinds die ervaring heeft ze altijd contact gehouden met Fortunatus, een van de artsen die in hetzelfde ziekenhuis werkte. Zo’n anderhalf jaar geleden ontstond het idee om samen een stichting op te richten om meer voor het Tanzaniaanse zorgsysteem te kunnen betekenen.

‘Inmiddels hebben we een zeskoppig team en zijn we druk bezig om bekendheid en donateurs te werven. We merken dat het lastig is in coronatijd, maar alle grote avonturen beginnen natuurlijk klein.

’Martus Healthcare Center’

Over vijf jaar hoopt de stichting een zorgcentrum te hebben gebouwd. ‘In de tussentijd zullen we kleinere projecten realiseren want we willen ook voor die tijd een impact kunnen maken’, aldus Marin. ‘Voor twintig euro kun je de Martus Gift Card kopen en zorg je ervoor dat een gezin in Kahama een jaar lang verzekerd is. Daarnaast willen we op korte termijn ook een mobiele kliniek starten.’

Op bezoek

‘Ik kan niet wachten om Tanzania weer te bezoeken. Zodra de corona-situatie het toelaat, zal ik gaan.’ Haar doel is om ten minste jaarlijks de resultaten van de stichting te bewonderen en op locatie haar steentje bij te dragen. ‘Maar ik sluit ook niet uit dat ik er in de toekomst ga wonen, hoor’, lacht ze.

Meer weten over de Martus Foundation of donateur worden? Bezoek de website www.martusfoundation.com.

Meer berichten