Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Joop Verstraaten)</p>

(foto: Joop Verstraaten)

(Foto: Joop Verstraaten)

Subtop paardensport oefent in Groesbeek

GROESBEEK – De Nijmeegse paardrijvereniging Keizerstad heeft dit weekend een Meet en Weet-oefenmoment gehouden op de manege van Klein Amerika in Groesbeek. In verband met de coronamaatregelen zijn het wedstrijdrijden van paarden nog niet toegestaan, wel is het proefrijden door de KNHS toegestaan.

Zaterdag deden er ongeveer 35 paarden uit de wijde regio aan dit proefrijden mee. Het ging ditmaal niet om de prijzen, maar om de punten. De paarden werden beoordeeld door een vierkoppige jury (twee per ring). Het aantal toegekende punten bepaalde uiteindelijk of de paarden in een hogere klasse terecht komen.

In de Prix St. Geore klasse wist Robin van Lierop van Stal RS2 Dressage Center De Horst met zijn hengst Zum Glück de meeste punten in de wacht te slepen. Zondag was de basisklasse aan de beurt om te zien waar de paarden staan in de training. Astrid Paauwen van de organisatie PSV Keizerstad was bijzonder tevreden over het verloop van deze Meet en Weet-oefenmoment. Ook de locatie Stal Klein Amerika is gewoonweg fantastisch, aldus Astrid. Het is voor de ruiters en amazones een testcase hoe hun paard er op dit moment bijstaat.

Meer berichten