Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Wandelen is fijn, maar het liefst heeft Mohammed een vaste baan! (foto: Agile Welzijn)</p>

Wandelen is fijn, maar het liefst heeft Mohammed een vaste baan! (foto: Agile Welzijn)

(Foto: Agile Welzijn)

Wandelen op Woensdag in Groesbeek Meerculturenwandeling méér dan wandelen alleen...

GROESBEEK - “Kleine boot. Boot voor vijftien mensen, misschien twintig. Boot vol, vijftig mensen. Gevaarlijk. Ja, angstig. Varen in nacht, van Turkije naar Griekenland.” Mohammed vertelt wat het heeft gekost. Veel geld en spanning. Daar schrik je van.

“Alle mensen in boot bidden. Allah, God, help.” Vrolijk lachend: “God help. Ik hier!” In Syrië was hij niet veilig. Alles liet hij achter. Een moeilijke en verdrietige beslissing. In die donkere nacht op dat Griekse strand barstte zijn hart bijna uit zijn lijf van dankbaarheid en blijheid. Veilig! Zijn reis ging verder. Naar Nederland. Auto in, auto uit. Ritten voor woekerprijzen. Zijn vrouw en zoontje volgden later. Al bijna zes jaar woont hij in Groesbeek. “Ja, is goed hier.” Maar hij mist familie, vrienden en werk.

Met plezier doet hij vrijwilligerswerk op het Montessori collega in Groesbeek en als het maar even kan wandelt hij mee met Wandelen op Woensdag in Groesbeek. Naast dat hij daardoor de Groesbeekse bossen meer leert kennen wordt er ook volop met elkaar gepraat en zijn Nederlands aangevuld en gecorrigeerd als dat nodig is. Mohammed is goed geschoold en wil graag een vaste baan. Wilt/kunt u hem verder helpen? Bel dan met: Farnosh Amini van Agile Welzijn: 06 36574892.

Wandelt u mee? En vraagt u uw buurtgenoot die in een ander land is geboren dan ook mee?

Iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Vertrekpunt Hoflaan 1a. Groesbeek. Iedereen is welkom! (www.agile-welzijn.nl)

Meer berichten