Van links naar rechts: pastor Peter Pot, koster Pierre Ronden en voorzitter Theo Jochoms. (foto: Marco Schoofs)
Van links naar rechts: pastor Peter Pot, koster Pierre Ronden en voorzitter Theo Jochoms. (foto: Marco Schoofs) Foto: Marco Schoofs

Zacht zitten… dankzij de kerk!

Algemeen

GROESBEEK - Dat De Treffers graag en breed samenwerkt is wel bekend. Om die reden toog voorzitter Theo Jochoms een aantal maanden geleden voor kennismaking naar de relatief nieuwe pastoraal werker voor Groesbeek, Peter Pot. Het was een interessant gesprek met de pastor, die in zijn vrije tijd ook als voetbalscheidsrechter actief is. Dat er snel daarna al samengewerkt ging worden was door beide heren toen nog niet in te schatten.

Bij De Treffers wordt op dit moment een terras ingericht als ‘Coffee To Go-terras’. Daar kunnen bezoekers onder het genot van een consumptie vanaf het terras de wedstrijden en trainingen van de jeugd volgen. De harde betontrap is dan de enige plek waar je op kan zitten. Intern werd het idee geopperd om daarvoor kussens aan te schaffen om op te zitten. Ze zouden moeten lijken op de smalle knielkussentjes die in de kerk worden gebruikt. Dat kwam Theo Jochoms ter oren en hij belde met Peter. Als snel schoot Peter te hulp en stelde de kussens ter beschikking, totdat ze niet meer nodig zijn. Waar een kennismakingsgesprek onverwacht al niet toe kan leiden. De Treffers is pastor Peter Pot en uiteraard de parochie H.H. Cosmas en Damianus dankbaar voor het uitlenen van de kussens.

Uitgelicht

Digitale krant