VVV Plasmolen: vertrekpunt Wandelen met Verhalen. (foto: Theo van Brunschot)
VVV Plasmolen: vertrekpunt Wandelen met Verhalen. (foto: Theo van Brunschot) Foto: Theo van Brunschot

Wandelen met Verhalen

Algemeen

PLASMOLEN - De maandelijkse wandeling ‘Wandelen met Verhalen’ in de omgeving van Plasmolen is weer gestart. Iedere laatste zondag van de maand vindt deze georganiseerde wandeling plaats, dus vanaf nu op 27 juni, 25 juli, 29 augustus, 26 september en 31 oktober.

Van 11.00 tot ongeveer 13.30 uur wandel je met een gids door het heuvelachtige stuwwalgebied van de Jansberg, de Mookerheide of het Maasheggenlandschap van de Maasvallei. Onderweg in deze prachtige, on-Nederlandse omgeving worden verhalen verteld over de ontstaansgeschiedenis van dit landschap en de indrukwekkende historie en de rijke cultuur van dit gebied. Je wist natuurlijk al dat hier de Romeinen hebben rondgelopen. Maar ook Spanje, de Fransen en niet zo lang geleden Duitsland hebben dit gebied in handen gehad. Zelfs België is hier de baas geweest. Zij allen hebben het rijke verleden van onze regio mede bepaald en hebben indrukwekkende verhalen en legendes achtergelaten.

Wil je hier meer van weten over de boeiende geschiedenis van deze streek en tegelijkertijd genieten van fantastische natuur, wandel dan mee. De wandeling van ongeveer 7,5 kilometer start bij het VVV-kantoor aan de Witteweg (naast De Pannekoekenbakker) in Plasmolen en kost vier euro per persoon. De wandeling gaat over bospaden en geaccidenteerd terrein, dus goede wandelschoenen zijn aanbevolen. Aanmelden is wenselijk bij Theo van Brunschot, mobiel 06 20177917 of t_vanbrunschot@hotmail.com.

Uitgelicht

Digitale krant