Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Zo verdwijnen de poepluiers momenteel in de restafvalzak. (foto: Joop Verstraaten)</p>

Zo verdwijnen de poepluiers momenteel in de restafvalzak. (foto: Joop Verstraaten)

(Foto:Joop Verstraaten)

Vuile luiers kunnen gratis in container

BERG EN DAL – Het gescheiden inzamelen van vuile luiers is vanaf 1 juli mogelijk in Berg en Dal. De vuile luiers kunnen dan gratis in containers worden gedumpt.

Deze extra service is te danken aan de afvalverwerker ARN in Weurt die een nieuwe verwerkingsinstallatie heeft gebouwd. Nog deze maand zullen er in Berg en Dal zo’n vijftien luiercontainers geplaatst worden. Deze containers komen onder andere op de buitenterreinen van kinderdagverblijven. Ook bij de milieustraten kan men met de vuile luiers terecht. Bovendien komen er speciale anonieme zakken ter beschikking speciaal voor volwassenen die liever niet met hun incontinentiemateriaal te koop lopen op weg naar de luiercontainer.

Er komen ook speciale zakken waarin de luiers gedeponeerd kunnen worden. Later deze maand komen rollen van twaalf luierzakken gratis beschikbaar. Ze zijn verkrijgbaar bij kinderdagverblijven, apotheken, wijkcentra en huisartsenpraktijken. Nadat de vuile luiers bij de ARN in Weurt verwerkt zijn, kan van het restafval autobumpers en straatmeubilair gemaakt worden.

Meer berichten