Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Wandelen op Woensdag: Steeds gezellig! (foto: Agile Welzijn)</p>

Wandelen op Woensdag: Steeds gezellig! (foto: Agile Welzijn)

(Foto: Agile Welzijn)

Meerculturenwandeling in Groesbeek Wandelen op Woensdag óók op maandag

GROESBEEK - Vanaf maandag 19 juli is er ook weer Wandelen op Woensdag op maandag! Een van wandelaars vertelt: “In mijn geboorteland wordt weinig gewandeld. Ook amper gefietst. Daar worden kinderen naar school gebracht en ook weer opgehaald door een chauffeur. Dat is daar normaal.”

“Ik ging naar de middelbare school in Nijmegen, Iedere dag met de bus, mijn ouders vonden dat veiliger.” Lachend: “Daar was ik blij om, want ik vond de afstand Groesbeek Nijmegen toen zó vér. Zo een paar uurtjes met elkaar wandelen, is daar ook niet gebruikelijk. Dus ik begrijp wel dat sommige mensen die geboren zijn in een andere, meer gesloten cultuur, twee uur stevig doorstappen veel vinden. Leuk, dat jullie nu ook een Groesbeeks wandeling van een uur aanbieden. Ondertussen vind ik lopen fijn. Misschien kom ik nu wel twee keer!”

Dat kan! Iedereen die van wandelen houdt is welkom! Zowel op maandag als op woensdag. Maandag dus een korte route en een rustiger tempo.

Wandelen is het middel. Nieuwe contacten maken, meer Nederlands praten en begrip voor elkaars cultuur is het doel. Iedereen is van harte welkom en mocht u naast iemand wonen die de taal nog onvoldoende beheerst om dit artikel te lezen, maakt u die dan attent op deze activiteit? Of kom samen?” In de schoolvakanties zijn ook kinderen van harte welkom!

Wandelen op Woensdag en Wandelen op Maandag in Groesbeek is een initiatief van Agile Welzijn Groesbeek. www.agile-welzijjn.nl. “We vertrekken steeds vanaf het terras van Take a Break, Hoflaan 1a, Groesbeek.”

Meer berichten