Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Wandelaars We miss you. (foto: John Beckmann)</p>

Wandelaars We miss you. (foto: John Beckmann)

(Foto: John Beckmann)

De Nijmeegse Vierdaagse gaat tóch een beetje door

REGIO - Streekomroep RN7 doet in samenwerking met omroep GL8 verslag van alle activiteiten die in de regio worden georganiseerd tijdens de De Vierdaagseweek. Alle uitzendingen zijn in ruim 90 uur live te volgen via TV, radio en online. Op de officiële Vierdaagsemarsen en feesten zullen we nog een jaar moeten wachten, maar de derde week van juli zal toch niet onopgemerkt voorbijgaan.

Met een klassiek busje rijden we doordeweeks tussen 9.00 uur en 17.00 uur de route die de wandelaars normaliter lopen. Onderweg zijn we bijvoorbeeld in een Vierdaagsemuseum in een privé huis, ontmoeten we lopers die voor een goed doel de wandelschoenen aantrekken en spreken we mensen die al jaren voor de deelnemers zorgen. 

Net als vorig jaar wordt er landelijk ook weer een Alternatieve Vierdaagse gelopen. Dagelijks zullen we ook met deze wandelaars die ergens in Nederland lopen contact hebben. De avonden zullen vol zitten met live muziek, door acts die normaliter bij de feesten zouden optreden.

Michiel van Heijst, directeur/hoofdredacteur van RN7, vindt het gemis van marsen en feesten “ongelooflijk zuur. Juist als het er niet is, merk je hoe belangrijk deze week is voor de stad en de regio. Ik ben blij dat onze zuiderburen van GL8 daarin samen met ons optrekken.”

Ronald Peters, stationmanager GL8: “De Vierdaagse is belangrijk voor de hele regio; het is niet zomaar een wandelmars, het is een gevoel! We willen er voor zorgen dat we dát gevoel dit jaar niet verloren laten gaan.”

Meer berichten