Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Groep 7 Martinusschool houdt zich bezig met vissen. (foto: HSV De Zeelt)</p>

Groep 7 Martinusschool houdt zich bezig met vissen. (foto: HSV De Zeelt)

(Foto: HSV De Zeelt)

Eerste visles op Sint-Martinusschool

MILLINGEN  - Woensdag 30 juni werd voor de eerste keer visles gegeven aan groep 7 van de Sint-Martinusschool in Millingen aan de Rijn. De 28 kinderen van de groep van juffrouw Judith, hadden de eer om deze mee te mogen maken.

Om 09.00 uur arriveerde vismeester Ans van Heumen van Hengelsport Federatie Midden Nederland. Samen met twee vrijwilligers van HSV De Zeelt werd er die ochtend begonnen aan de theorieles. In deze les werd de basis van het vissen met een vaste hengel uitgelegd. Maar ook de leefomgeving van de vis en hoe met de vis om te gaan als hij gevangen is.

De les duurde tot aan de pauze en toen op de fiets naar de Molenkolk. Hier waren al drie andere vrijwilligers druk in de weer geweest om te zorgen dat er voor alle kinderen een hengeltje klaar lag met het benodigde aas. Nu konden de kinderen de theorie omzetten in praktijk. Ook stond een aquarium waar enkele gevangen visjes ingezet werden zodat de leerlingen ze konden bekijken. Om 12.15 uur zat het erop. De kinderen hadden goed opgelet in de les, want alle kinderen hadden wat gevangen. Met deze groep enthousiaste kinderen was het dan ook een leuke en geslaagde ochtend.

Meer berichten