Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Nederrijk. (foto: Peter Pouwels)</p>

Nederrijk. (foto: Peter Pouwels)

(Foto: Peter Pouwels)

Natuurwandeling Nederrijk

GROESBEEK - Zondag 5 september houdt Landschapsbeheer Groesbeek ( LBG) haar eerste natuurwandeling van dit  jaar. We starten om 14.00 uur bij de familie Poelen op Het Balkon van Groesbeek gelegen aan de Derdebaan 12 in Groesbeek, voor een twee uur durende natuurwandeling door de bossen van het Nederrijk.

Vanwege Covid-19 vindt de wandeling ‘onder beperkende voorwaarden’ plaats en meelopen is op eigen verantwoordelijkheid. Aanmelden is verplicht, maar dan mag je wel gratis mee met een enthousiaste en deskundige natuurgids van LBG.

Deze middag zullen we extra aandacht besteden aan de natuur en cultuur. Maar ook de historie van dit voormalige landgoed, dat ooit eigendom was van de familie Jurgens, zal uitgebreid aan bod komen. In Jurgens’ tijd was het landgoed 425 ha groot en er hoorden toentertijd 10 pachtboerderijen bij. In het bos liggen nog oude wegen die naar eeuwenoude, watervoerende sprengen lopen waar poelen ontstonden met historische namen als Varkensput en Beukenput. Het water in deze poelen diende tot 1956 als drinkwater voor mens en dier. Daarnaast zijn er in dit gebied nog verschillende oude paden met historische namen als Waldgraaf, Voerendaol, de Hooge Klaef, het Bonnestaekebuske, de Dinne van Gistere.

Bij goed weer hebben we een prachtig uitzicht op de Duitse stuwwal waar we aan de ene kant Kleef en de andere kant het kerkje van Hoog Elten kunnen zien liggen. Als het helder is zie je zelfs de brug bij Emmerik.

Aanmelding voor deze wandeling per mail bij Peter Pouwels: p.pouwels@t-mobilethuis.nl of Paul Leenders: pleenders33@gmail.com. Voor meer info: 06 57390742.

Meer berichten