Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Heerlijkheid Beek-Avondwandeling landgoed Beek. (foto: Ton Rothengatter)</p>

Heerlijkheid Beek-Avondwandeling landgoed Beek. (foto: Ton Rothengatter)

(Foto: Ton Rothengatter)

Avondwandeling door Heerlijkheid Beek

BEEK - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden op donderdag 5 augustus een zomeravondwandeling door de Heerlijkheid Beek. 

In het bos van de Heerlijkheid Beek is het klimmen en dalen om op de stuwwal te komen. Het Kastanjedal heeft een grote renovatie ondergaan. De toenemende erosie maakt deze ingreep noodzakelijk. De boswachter vertelt hierover. Als je boven bent is de beloning een prachtig uitzicht op de Ooijpolder met de kerktoren van Persingen op de voorgrond. De boswachter geeft onderweg uitleg over de historie en de geologie van het gebied. Hij maakt het heel concreet met het reliëf en de zichtbare grondsoorten. De Romeinen hebben het gebied ook ontdekt en deze sporen zijn in het landschap zichtbaar. 

Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Start: 19.00 uur. Duur: 2 uur. Deelname: 5,00 euro per persoon, kinderen 4 -12 jaar 2,50 euro per persoon, donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK-donateurspas. Startlocatie: bij het beeld van het Wasvrouwtje, tegenover het voormalige gemeentehuis aan de Rijksstraatweg 139, Beek-Ubbergen. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/activiteiten.

Meer berichten