Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Van links naar rechts: Josje Smans, Tine Loeffen en Thea Hendriks.</p>

Van links naar rechts: Josje Smans, Tine Loeffen en Thea Hendriks.

(Foto: Van links naar rechts: Josje Smans, Tine Loeffen en Thea Hendriks)

Groots afscheid voor drie juffen

GROESBEEK – Basisschool ’t Vossenhol aan de Van Ruysdaelweg in Groesbeek heeft groots afscheid genomen van drie juffen. Vrijdagmorgen 16 juli werden Thea Hendriks, Josje Smans en Tine Loeffen verzocht om bij het Nederlands Wijnbouwcentrum aan de Bredeweg te komen, waar directeur Ruth van Langen met het toeristentreintje hen op stond te wachten. 

Na een rondje door Groesbeek arriveerden ze rond 09.00 uur bij de school aan de Van Ruysdaelweg, waar ruim tweehonderd leerlingen klaar stonden in het versierde park. Na welkom geheten te zijn werd er samen met de leerlingen ontbeten op het schoolplein. Vervolgens maakten Thea, Josje en Tine een rondje langs alle groepen van ’t Vossenhol. Vrijdagavond werd het afscheid afgesloten met een borrel. 

Thea Hendriks
Thea is in 1975 gestart bij de toenmalige kleuterschool Coninxhof in Venray waar ze tien jaar heeft gewerkt. Vanaf 1985 is ze ruim dertien jaar werkzaam geweest in groep 3 aan dezelfde basisschool. Van 1993 tot 1997 heeft Thea met regelmaat vervangen op basisschool ’t Vossenhol, waar ze later een vaste aanstelling kreeg. In totaal heeft Thea 46 dienstjaren gehad bij in totaal twee stichtingen.

Josje Smans
Josje is in 1976 gestart bij het speciaal onderwijs in Reek. Het jaar daarop trad zij in dienst bij kleuterschool De Rakkertjes in Groesbeek en van 1985 tot heden bij basisschool ’t Vossenhol. In totaal heeft Josje 44 dienstjaren gehad bij dezelfde stichting.

Tine Loeffen
Tine is in 1988 begonnen als invalkracht bij ’t Vossenhol waar ze vanaf 1990 tot 2020 in vaste dienst was bij de stichting. In totaal heeft Tine 32 dienstjaren gehad en heeft er al die jaren voor gezorgd dat de school er spic en span uitzag. De leerlingen noemden haar ook juffrouw Tine, waar ze best trots op was. Tine heeft het vorig jaar al afscheid genomen, maar het afscheidsfeest kon toen geen doorgang vinden.

De drie dames hebben laten weten al die jaren met veel passie en enthousiasme te hebben gewerkt en samen hebben ze lief en leed gedeeld. ‘t Vossenhol gaat deze drie toppers missen. 

Meer berichten