Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Toon en Henny sluiten Heuvelland voor laatste maal af. (foto: Joop Verstraaten)</p>

Toon en Henny sluiten Heuvelland voor laatste maal af. (foto: Joop Verstraaten)

(Foto: Joop Verstraaten)

Toon en Henny Schoofs runden 38 jaar kantine Heuvelland

GROESBEEK - Het zit erop. Henny en Toon Schoofs hebben de deurenl van sporthal Heuvelland na 38 jaar definitief achter hen dichtgemaakt. 

Het was de afgelopen 38 jaar hard werken, maar ze hebben er ook veel lol aan beleefd”, aldus Toon, die altijd in was voor een grap en een grol, waar Toon om bekend staat. Het kantineduo heeft altijd klaar gestaan voor de klanten, die er warm werden ontvangen. Als er ‘s morgens om acht uur koffie moest zijn, dan was die er ook. “Al 38 jaar hebben we acht maanden per jaar zeven dagen in de week gewerkt en in de weekends soms van ’s ochtends acht tot ’s nachts één uur”, laten beiden eensgezind weten.

Echter de leeftijd heeft ook meegespeeld om het moeilijke besluit te nemen om te stoppen. Toon wordt 69 en Henny 66. Vooral de gezelligheid zullen ze gaan missen. Maar ook de minder gezellige momenten zoals drie reanimaties, die het overigens alledrie niet gehaald hebben. “Dat zal ons ook bijblijven.”

 In 1983 werden Toon en Henny door de gemeente Groesbeek gekozen uit 183 sollicitanten. Vanaf 1 augustus hebben Toon en Henny alle tijd om bij hun dochter Angela en schoonzoon Hans de tuin te doen en te genieten van hun kleinkinderen Aniek en Bartel. Daarnaast kunnen ze samen gaan fietsen en wandelen. En Toon kan vaker de verrichtingen van zijn club Achills’29 bekijken. 

Op zaterdag 31 juli kunnen de veertig verenigingen en belangstellenden persoonlijk afscheid nemen van Toon en Henny tussen 13.00 en17.00 uur, uiteraard in sporthal Heuvelland.

Meer berichten