Logo gemeentenieuwsonline.nl

Oogstdag bij Buurderij De Lage Hof

OVERASSELT - Op zondag 5 september vindt van 11.00 tot 16.00 uur de traditionele Oogstdag plaats bij Buurderij De Lage Hof aan de Kasteelsestraat 5 in Overasselt. De toegang is gratis.

Na een jaartje pauze vanwege corona, zal het op het terrein rond de Buurderij weer gonzen van bedrijvigheid. Traditiegetrouw zijn er die dag diverse demonstraties van ambachten, zoals smeden, weven, touwdraaien en broodbakken. Ook wordt er maïs en tarwe gedorst en gewand met oude machines. Voor de liefhebbers van techniek is er een show met historische tractoren.

Lekker rondstruinen

Er zijn allerhande kramen met onder meer oogstproducten, honing en vintage van de boerderij. Kom lekker rondstruinen, terwijl de kinderen zich vermaken met een strobalenspel of het kleuren van magneetfiguren. Klaar met kijken? Vermoeide voeten? Dan is daar ons heerlijke terras met nieuw zonnedoek!

Opening karakteristiek karnhuisje

Op de brink achter de herenboerderij bevinden zich verschillende bijgebouwen die met veel vakmanschap door onze vrijwilligers zijn gemaakt. Zoals de timmerwinkel, het bakhuis en de smederij. Als laatste gaat nu ons karakteristieke karnhuisje met rieten dak in bedrijf. Hier zullen heerlijke kazen worden bereid. Om 11.30 uur zal het karnhuisje mede worden geopend door de burgemeester van Heumen, Marriët Mittendorff.

Veilig bezoek

Om uw bezoek aan de Oogstdag zo veilig mogelijk te laten verlopen, zijn er géén binnenactiviteiten gepland. Er is een looproute met aparte ingang en uitgang. Verder gelden de basisregels van de overheid.

https://buurderijdelagehof.nl/

Meer berichten