Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Kinderen wachten voordat zij hun ingestudeerde liederen kunnen zingen. (foto: Archief Groesbeek Airborne Vrienden)</p>

Kinderen wachten voordat zij hun ingestudeerde liederen kunnen zingen. (foto: Archief Groesbeek Airborne Vrienden)

(Foto: Archief Groesbeek Airborne Vrienden)

Welke kinderen zongen mee op de herdenkingsceremonie bij het Gavinmonument?

GROESBEEK - Stichting Groesbeek Airborne Vrienden doet een oproep aan de kinderen die in 2019 hebben meegezongen tijdens de herdenkingsceremonie op 17 september bij het Gavinmonument.

In 2019 hebben klassen van De Sieppe, Op De Horst, Breedeweg en ’t Vossenhol gezongen bij de grote herdenkingsceremonie van Market Garden bij het Gavinmonument. Theo Giesbers had in de klassen de volgende liederen aangeleerd: Het Wilhelmus; Het Amerikaanse volkslied The Star-Spangled Banner; You raise me up en Give me joy in my heart. De groepen werden begeleid door een professioneel symfonieorkest. De herdenking maakte een onuitwisbare indruk op de kinderen, vooral ook de ontmoeting met de veteranen. 

De afgelopen maanden heeft de Stichting Groesbeek Airborne Vrienden hard gewerkt aan een WOII-route voor de jeugd. Graag willen we de kinderen die toen meegezongen hebben, vragen of zij mee willen werken aan de try-out van de route. Deze route voert langs historische plekken in Groesbeek die een relatie hadden met de Tweede Wereldoorlog. Daarbij kun je denken aan: Klooster Mariëndaal; begraafplaats protestantse kerk; Villa Vogelsangh; oefenbommen Kerkstraat; schuilkelder Binnenveld; woning Ellen Scharp; Krómbuukelaon; Bommenbos; Adolf Hitlerallee (Mooksebaan); evacuatiemonument et cetera. Op veel plaatsen zullen unieke, echt gebeurde verhalen verteld worden.

“We beginnen op zaterdag 11 september om 14.00 uur bij het station van de Draisine in het centrum van Groesbeek. We eindigen de route om 15.45 uur bij de IJssalon Passione in de Kerkstraat. Deelname is geheel gratis, ook de ijsjes.

Lijkt het je wat? Meld je dan aan bij Theo Giesbers. Je mag een briefje in de bus gooien: Binnenveld 21, 6562 ZW Groesbeek. Je mag uiteraard ook mailen: wilmagiesbers@hotmail.nl.”

Meer berichten