Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De helpers van de renovatie De Posthoorn Leuth. (foto: Bert Roodbeen)</p>

De helpers van de renovatie De Posthoorn Leuth. (foto: Bert Roodbeen)

(Foto: Bert Roodbeen)

De Posthoorn Leuth gerenoveerd

LEUTH – De Leuthse familie Van Eck (Lowie, Lenny en hun kinderen Sil en Fenne) zijn ruim twintig maanden bezig geweest om het oude monumentale woonhuis aan de Steenheuvelsestraat te renoveren.

Het vooroorlogse huis is oorspronkelijk in 1936 gebouwd waar de eerste eigenaar er een schildersbedrijf annex drogisterij in vestigde. Vanaf 1956 heeft het geruime tijd dienst gedaan als postkantoor van Leuth, ook staat het op de gemeentelijke monumentenlijst. Het toepasselijke houten bord ‘De Posthoorn’ als kenmerk is dan ook door de familie weer teruggeplaatst aan de voorgevel van het huis.

Zaterdag 28 augustus was het dan eindelijk mogelijk om de vaste en trouwe hulp van de gehele renovatie te bedanken. Samen met een wederhelft beleefden ze een prachtige middag en avond om te borrelen en te eten.

In het Leuthse boek ‘Het ziet hier zwart van de witte lakens’ staat meer over de geschiedenis van het pand.

Meer berichten