Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Gemengd Molenhoeks koor. (eigen foto)</p>

Gemengd Molenhoeks koor. (eigen foto)

(Foto: eigen beheer)

Open Monumentendagen: ‘Ons monument is jullie monument’

MOLENHOEK - Het thema van de Open Monumentendagen dit jaar is een vrije vertaling van ‘Mi casa es su casa’ (mijn huis is jouw huis). Dit thema draagt gastvrijheid en toegankelijkheid uit.

Het is de kans om een plek te bezoeken waar u normaal misschien niet zo snel komt. De kerk is een van de opvallendste gebouwen in Molenhoek. In 1934 begon men met de bouw ervan. In de loop der jaren daarna werd de kerk verfraaid met kunst. Dat was mede te danken aan de vele Passionisten die hier tot priester werden gewijd. Bij die gelegenheid schonk de familie vaak geld voor een kunstwerk. 

Via een tentoonstelling en een doorlopende PowerPointpresentatie willen we, naast de vele kunstwerken van onder andere Jac Maris, Joep Nicolas, Daan Wildschut, Albert Arens en Els Tervoort, het gebruik van het kerkgebouw en haar omgeving door de jaren heen laten zien. Zo zijn er bijvoorbeeld foto’s te zien van diverse koren, eerste communicanten, trouwerijen, bruidjes, gebeurtenissen, enz. 

De deur staat voor iedereen open op 11 en 12 september van 12.00 tot 16.30 uur. Stationsstraat 62 in Molenhoek. De toegang is gratis.

Meer berichten