Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Van links naar rechts: Rens Janssen en Bram van Summeren. (foto: Joop Verstraaten)</p>

Van links naar rechts: Rens Janssen en Bram van Summeren. (foto: Joop Verstraaten)

(Foto: Joop Verstraaten)

Pastor Alois van Velthoven krijgt assistentie van twee misdienaars

GROESBEEK – Rens Janssen (9) en Bram van Summeren (12) gaan pastor Alois van Velthoven assisteren tijdens de H. Mis op zondag. 

De Cosmas en Damianuskerk aan de Pannenstraat in het centrum van Groesbeek heeft het tien jaar zonder misdienaars moeten doen. En in de Breedeweg zitten ze al 25 jaar zonder misdienaars. De twee misdienaars staan pastor Alois van Velthoven bij als hij de heilige mis voordraagt. 

Bram wil al altijd graag helpen terwijl Rens eigenlijk alles leuk vindt. De twee kwamen met de kerk in contact toen Bram het vormsel deed en Rens de eerste communie. Tijdens de voorbereiding kwam de vraag of ze iets wilden doen voor de kerk als misdienaar. Dat zagen beiden wel zitten. 

Rens zit momenteel op kindcentrum De Horst, terwijl Bram binnenkort naar het stedelijk Gymnasium gaat in Nijmegen. Bram is een fanatieke speler bij De Treffers, wat hij eigenlijk leuker vindt dan misdienaar. Zowel pastor Alois van Velthoven als pastor Peter Pot zijn blij met de twee misdienaars en hopen dat er zich meer kinderen zich aanmelden, ook voor de kerk in Breedeweg. Meisjes zijn ook welkom om de pastor te assisteren tijdens de heilige missen. In Millingen heeft Pastoor Rudo Franken de beschikking over zes misdienaars en misdienettes. In Beek, Ooij en Leuth zijn het acolieten die bij de mis assisteren.

Meer berichten