Logo gemeentenieuwsonline.nl

Feestweek 50-jarige basisschool De Grote Lier alsnog van start

MOLENHOEK – Het heeft even geduurd, maar nu kan de feestweek in verband met het gouden jubileum van basisschool De Grote Lier doorgang kan vinden. 

Officieel is Basisschool De Grote Lier op 1 oktober 1970 geopend. Hoewel diverse jubileumactiviteiten afgelopen schooljaar wel konden doorgaan, moest de feestweek vanwege Corona verplaatst worden. Uitstel betekent echter geenszins afstel: de festiviteiten staan nu gepland van zaterdag 11 - vrijdag 17 september.

De feestweek ziet er als volgt uit: Zaterdag 11 september: er is keuze uit twee wandeltochten van ongeveer vijf kilometer voor de gezinnen van school en hun opa´s en oma´s, oppas, buren, familie.
Tevens is er deze dag voor hen gelegenheid om in de school de fototentoonstelling ‘50 jaar Basisschool De Grote Lier’ te bekijken.

Zondag 12 september: School is ook dan van 13.00 tot 15.00 uur geopend om de fototentoonstelling te bekijken. Op deze zondag hoopt de school vooral ook voormalige medewerkers te begroeten.

Programma voor de kinderen
Op maandag 13 september is er een dagvullend programma met thema “circus”, georganiseerd door het Kindertheater. Dinsdag 14 september kunnen de kinderen op vossenjacht met als thema “goud” en woensdag 15 september zijn er schoolreisjes naar Speelboerderij Hullie (groep 1 en 2) en naar De Efteling (groep 3 t/m 8).
Op donderdag 16 september wordt de jubileumfilm in verband met 50 jaar De Grote Lier vertoond. De film is geïnspireerd op Het Klokhuis, het informatieve/educatieve jeugdprogramma van omroep NTR. Ouders, leerkrachten en kinderen zijn betrokken bij deze “eigen” productie Tevens is er die dag een optreden van een goochelaar.
Vrijdag 17 september vindt de gouden jubileumviering in de onder- en bovenbouw plaats, plus een spellencircuit.
 Ter afsluiting van de feestweek wordt een nieuw schoollied ten gehore gebracht.

Vanzelfsprekend hanteert de school bij alle activiteiten de geldende Coronaregels.

Meer berichten