Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Kunstweekend Malden

MALDEN - Voor de elfde keer is er een kunstweekend voor en door kunstenaars. Deze is op 4 en 5 september van 11.00 tot 18.00 uur. Tijdens de kredietcrisis besloot Hans Janssen aan de Rijksweg 83 in Malden om zijn 1/5 ha grond aan bevriende kunstenaars beschikbaar te stellen door het kunstweekend Malden te organiseren. Het doel is om niet groter maar wel beter te worden: maximaal 35 kunstenaars, die van hun werk moeten leven en ingeschreven zijn bij de KVK.

De gemeente besloot een langjarige vergunning en alle steun te geven. Zelfs twee keer een subsidie. Dit jaar is er vanwege de coronacrisis aan de poort een coronacheck. Dus bewijs van vaccinatie, geel boekje, negatief testbewijs of een bewijs van corona doorstaan. Na de poort zijn er dan geen beperkingen.Kortingsactie

De entree is 7,50 euro, waarvan 2,50 naar KIKA gaat.Tegen inlevering van dit artikel ontvangt men nog eens 2,50 euro korting. Gratis entree voor kinderen tot en met 17 jaar. Parkeren achter ‘De Heikant/. De Heiweg, waar de ingang is, wordt voor niet-aanwonenden afgesloten.

Op www.artmalden.nl staat wat er allemaal te beleven valt. Hans Janssen heeft de coronapauze gebruikt om zijn beelden interactief te maken met licht en geluid: de première is dat weekend. Tevens metaalkunst, steenhouwer, demo’s glas bewerken, schilderkunst, brons, keramiek, glaskunst, Afrikaans brons en nog veel meer. Er is een terras met food-en drankentruck en een wijnproeverij.

Meer berichten