Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Sponsor een moza&iuml;ektegel. (foto: Natuurmonumenten)</p>

Sponsor een mozaïektegel. (foto: Natuurmonumenten)

(Foto: Natuurmonumenten )

Sponsoring mozaïektegels Jachtslot Mookerheide

MOLENHOEK - Draag jouw steentje bij en geef Jachtslot Mookerheide weer kleur! Midden in het Rijk van Nijmegen vind je Landgoed Mookerheide. Het, nu door steigers omhulde, jachtslot springt in het oog. Natuurmonumenten restaureert het jachtslot maar heeft daarbij jouw hulp nodig.

Het jachtslot op Landgoed Mookerheide is gebouwd in de stijl van Jugendstil en was niet altijd wit. Boswachter Ellen Luijks: “De gevels van het jachtslot waren tot in de jaren ’60 voorzien van een veelkleurige versiering van maar liefst 35.000 verglaasde mozaïektegeltjes van 4 x 4 centimeter in zeven verschillende kleuren. In een repeterend patroon vormen ze figuren die typisch waren voor de Jugendstil-stijl.” 

De volledige restauratie van Jachtslot Mookerheide, om het jachtslot voor een breed publiek toegankelijk te maken, is inmiddels van start gegaan. Ook ‘ademt’ het pand inmiddels weer door verwijdering van stuclaag. Natuurmonumenten heeft de ambitie om tijdens de restauratie ook alle kleurrijke mozaïektegels terug te brengen.

Draag jij jouw steentje bij?

Boswachter Ellen: “We hebben jouw hulp nodig om het unieke tegelmozaïek weer terug te brengen. Sponsor één of meerdere tegels (à vijftien euro per tegel) en geef het jachtslot weer kleur.” Sponsor je meer dan vijftien tegels? Dan ontvang je een uitnodiging voor een exclusieve rondleiding in het Jachtslot op het moment dat de restauratie het toelaat. Geef via nm.nl/jachtslot.

Meer berichten