Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Pro Persona)</p>

(foto: Pro Persona)

(Foto: Pro Persona)

Cursus Omgaan met borderline voor familieleden

REGIO - Op dinsdag 5 oktober van 18.00-20.00 uur start de cursus ‘Omgaan met Borderline’. Deze is bedoeld voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met een borderlinestoornis. Er is nog een paar plaatsen vrij.

Quote deelnemer: “Ik heb zelf handvatten voor effectiever gedrag gekregen. Mijn vrouw en ik delen veel meer inzichten dan tevoren en kunnen elkaar beter verstaan. De relatie met mijn dochter profiteert hiervan.”

Tijdens de cursus wordt uitleg gegeven over het ziektebeeld, maar centraal staat het omgaan met borderline gedrag. De cursus wordt door de deelnemers als positief en helpend ervaren. Het merendeel van de cursisten geeft aan dat de ervaren belasting als gevolg van het omgaan met borderline gedrag is afgenomen.

Het contact tussen degene met borderline en familieleden (ouders, partner, broers / zussen) verloopt vaak moeizaam. Er is veel teleurstelling en frustratie aan beide kanten. Familieleden voelen zich soms uitgeput of wanhopig en machteloos. De onvoorspelbaarheid en de wisselende (soms heftige) emotionele reacties van diegene met borderline vraagt veel van familieleden. In de cursus leren familieleden, hoe het gedrag van degene met borderline hen beïnvloedt en hoe ze zich anders kunnen gedragen. Dit helpt familieleden om overbelasting te voorkomen, maar helpt ook degene met borderline.

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten en is voor inwoners van gemeente Nijmegen, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Wijchen.

Neem voor meer informatie/aanmelden contact op met de afdeling Preventie via 026 3124483 of preventie@propersona.nl.

Meer berichten