Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Een van de teams komt aan bij De Slenk. (foto: Joop Verstraaten)</p>

Een van de teams komt aan bij De Slenk. (foto: Joop Verstraaten)

(Foto: Joop Verstraaten)

Socialrun strijkt neer in dorpshuis De Slenk

DE HORST – De landelijk bekende Socialrun is vrijdagmiddag/-avond neergestreken in het dorpshuis De Slenk aan de Reestraat in het Groesbeekse kerkdorp De Horst. 

Het team bestaande uit zo’n 25 personen (waaronder acht lopers en vier begeleidende fietsers) houden een estafetteloop van liefst 555 kilometer voor het goede doel. Een subteam is ongeveer 4,5 uur bezig om 50 kilometer af te leggen. 

De Socialrun is vrijdagmorgen in Soesterberg vertrokken richting Groesbeek waar het eerste team rond 15.00 uur aan kwam bij De Slenk, waar ze hartelijk werden ontvangen. De lopers en fietsers genoten enorm van de prachtige omgeving die ze in en rondom Groesbeek aantroffen. Ook konden ze in De Slenk op een geweldige manier tot rust komen. Het doel van deze landelijke estafetteloop is geld in te zamelen met als doel dat iedereen moet mee kunnen doen met wat voor een activiteit dan ook. De Stichting heeft inmiddels al honderd duizend euro bijeen gebracht om dit doel in Nederland te bereiken, aldus Kim Rensen een van de organisatoren.

Meer berichten