Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De vaccinatiebus op kerkplein in Leuth. (foto: Peter Hendriks)</p>

De vaccinatiebus op kerkplein in Leuth. (foto: Peter Hendriks)

(Foto: Peter Hendriks)

Velen in Leuth lieten zich vaccineren bij de GGD-bus

LEUTH – Het werd niet verwacht dat zoveel mensen - te weten 110 - zich zondag 26 september hebben laten vaccineren bij de vaccinatie bus op het Kerkplein in Leuth. Verpleegkundige van de GGD de heer Simo was bijzonder tevreden over de opkomst in Leuth. 

Er waren enkele ouderen bij die lieten weten niet de tweede prik te nemen, omdat dat te ver voor hen was. Daar had de heer Simo een oplossing voor. Als het niet lukt om met kinderen of familie en eventueel met buurt niet lukt, dan is de GGD bereid thuis de tweede vaccinatie te komen zetten. De meeste mensen die nu gekomen zijn hebben toentertijd geweigerd, omdat ze geen goede argumenten hadden om te gaan. Nu maken ze gebruik van deze GGD-service. 

Enkele reacties van gevaccineerden:
Thijs van Benten (28): “Ik werd vriendelijk door mijn baas gevraagd of dat ik mij wilde vaccineren.” Peter Hendriks (54): “Ik ben eigenlijk door mijn gezin gekomen. Ze weten echter nog niet wat de gevolgen van de vaccinatie zijn op de lange termijn.” Kaja Bakker (15): “Ik laat mij vaccineren voor de veiligheid van mijzelf en voor de mensen om mij heen.” Dewi Gerrits (20): “De reden van vaccinatie voor mij is duidelijk. Je komt nergens meer binnen als je niet gevaccineerd bent, als je uit wilt gaan.”

Meer berichten